Prohledat tento blog

pondělí 26. října 2015

Narozeninové triko ke kulatinám

Narozeninové tričko pro jednu milou ženu - Pavlínku, která má letos velké kulatiny, zbožňuje proužky všeho druhu, má ráda fialovou a temně modrou a pokud se to i třebas krapet blyští, je to ještě lepší!


Tu jsem se jednoho večera prohrabávala svou sbírkou úpletů a při pohledu na tento fialovo-modro-bílo proužkatý úplet s úplně tenkým jednonitkovým zlatavým proužkem ohraničující jednotlivé proužky, jsem hned věděla pro koho je. 


Jenom jsem chvíli váhala co z něj ušít. První nápad - nákrčník, mi přišel jako moc obyčejný a navíc jsem už jím Pavlínku obdarovala víckrát a tu jsem narazila na Ji blogu na střih na netradiční tričko s řasenými rukávy a bylo rozhodnuto!


  
Tiskárna mi střih vytiskla nejspíš v krapet zmenšeném provedení, protože po nastříhání nebyl moc prostor na nařasení rukávků a i samotný obvod rukávu byl úzký. 



Proto jsem při šití trochu improvizovala, boční švy jsem nedošila úplně k rukávu, rukávky na rameni neřasila a okraje rukávu jenom obnitkovala na overlocku, stejně jako samotný výstřih, který jsem musela ještě více prostřihnout - zvětšit, aby nebyl tolik ke krku. Na spodní okraj trika nakonec přišila dvojitý vyšší lem, protože poslední dobou si mezi námi holkami lebedíme, když nám netáhne na záda. Ach ty roky... 

  
Tričko je moc příjemné na tělo, úplet hezky pruží a proužky zázračně maskují i moje krapet větší těhotenské bříško v šestém měsíci.



Klíčová slova: triko tričko návod střih

7 komentářů:

  1. Moc ti sluší. A ani proužky bříško neprozradily ;-). Já bych asi olemovala výstřih jinak, aby se víc stáhl, ale na postavě to nevypadá špatně. Střih můžeš vydávat za svůj vlastní, z toho "mého" nezbylo nic :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Výstřih jsem uvažovala olemovat klasicky proužkem, ale trochu pohodlnost (šila jsem v noci ve dvě ráno:) a taky trochu chuť vyzkoušet třínitkový lemovací steh na overlocku nakonec dal vzniknout takovýmto okrajům.

      Vymazat
  2. jé, Jani, moc moc gratuluju k miminku! a toto že je bříško v 6. měsíci? a v proužcích? vůbec to není vidět! doufám, že ti už od října povyrostlo a je nejen krapet, ale o trochu víc větší :) víš, že šiješ ve 2 v noci je snad důkaz, že je ti moc dobře, a to jsem ráda. jsi dobrá, pokud se nemýlím, máš už 2 děti a teď čekáš třetí? jojo, jsi dobrá!
    tričko je moc pěkné, určitě udělalo spoustu radosti.
    teď šiju pořád úplety, trika jak drak na běžícím pásu....Vánoce, že ano... a nákrčník taky nějaký mám v plánu...
    měj se pěkně ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Hani! Ano, očekáváme třetí děťátko a pandírko je den ode dne větší a i v tom šestém měsíci už bylo dost velké, akorát to proužkaté triko ho opravdu zázračně maskovalo až mě to samotnou překvapilo, jak je čarovné:) Naštěstí je všechno v pořádku a prvních ospalých měsících mám teď tradičně ve druhém a třetím trimestru dost energie (skoro jako obvykle:) Oslavenkyně triko teprve dostane, zrovna včera měla své kulatiny, vypadalo to, že se uvidíme, ale sešlo z toho a tak se jí ho chystám poslat.

      Taky mám ještě kupu látek a plánů na Vánoce, jenom ten čas, tak běží, že to asi všechno nestihnu ani do příštích Vánoc:)

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat